Skip to main content

Over Mij


Van Tukker tot Westerling

In Twente geboren en opgegroeid. Ik voelde na mijn havo- diploma sterk de behoefte mijn vleugels uit te slaan. Ik ben in 1984 uit het oosten des lands vetrokken om te starten met de opleiding tot A- verpleegkundige in het Diaconessenhuis in Voorburg. Na de opleiding had ik al snel door dat ik niet het type ben voor het ziekenhuis en dat ik iets anders wilde. Ik begon met de opleiding tot wijkverpleegkundige. In 1991 haalde ik mijn MGZ diploma.

Dat was een goede zet: De wijkverpleging en ik zijn niet meer uit elkaar gegaan.

Tijdens deze opleiding werd sterk ingezet op de holistische mensvisie en de eigen kracht van mensen. Iets wat mij tot de dag van vandaag sterk aanspreekt.

De wijkverpleging was sterk in beweging en ik bewoog mee.  Ik ging een opleiding doen als manager en heb jaren gewerkt als leidinggevende. Voor mij was het belangrijk dat mijn teams het naar hun zin hadden en konden functioneren. Ik ontmoette tal van gemotiveerde-  en geïnspireerde mensen die met hart en ziel werken voor de mensen thuis.

In mijn persoonlijke leven leerde ik in het westen mijn partner kennen en na enige jaren wachten werd onze wens vervuld met een mooie zoon.

Na bijna 25 jaar in dezelfde organisatie te hebben gewerkt ben ik als zelfstandige aan de slag gegaan. Via mijn bedrijf Parel Indicatie & Advies werk ik sinds 2017 als zelfstandig indicerend wijkverpleegkundige.

Schilderen

Naast mijn werk haal ik zelf veel inspiratie uit het schilderen. Als kind vond ik dit al een heerlijke bezigheid. Voor mijn 50e verjaardag vroeg ik als cadeau schilderslessen en kocht een schildersezel.

Het gaan schilderen was een herontdekking van mijn eigen creativiteit. Ik kwam erachter dat het schilderen mij en anderen veel te vertellen heeft. Het helpt mij om tot inzichten te komen. Over verwerking van trauma’s die vereeuwigd worden tijdens het creatieve proces. Dat het een plaats kan geven aan rouw, verdriet en het verwerken van ziekte. 

Mooie ontmoetingen in de schildersruimte waar mensen zich bloot durven geven via hun tekeningen en schilderijen. Gesprekken die op gang komen.

Integrative Medicine

Op mijn weg kwam de opleiding Integrative Medicine. Uiteindelijk komt het hier voor mij samen. Mijn manier van werken past helemaal in deze visie. Aandacht voor de mens, holisme, verbinding van lichaam en geest, kijken naar wat mensen ondersteunt in hun eigen kracht en zelf genezend vermogen. Uitgaan van het evenwicht in het menselijk (stress)systeem en de ontdekkingsreis naar dat wat groter is dan mijzelf.

Mijn droom.

Mijn werk als indicerend wijkverpleegkundige heb ik inmiddels uitgebreid naar het werk als coach in mijn eigen praktijk. Door te werken met creatieve coaching kan ik ondersteunen het onderbewuste zichtbaar te maken en mensen coachen naar een positieve verandering. Positiviteit helpt het lichaam om uit haar stresstand te komen. De  HeartMath methode sluit hier op aan. Door te werken met deze methode wordt veerkracht en hartcoherentie versterkt. Het complementaire veld heeft veel te bieden. Voor mijzelf en voor anderen en dat wat groter is dan mijzelf.